Opleidingen

Werken en leren in de zorg bij Zorgbalans

Kun je goed luisteren en houd je van persoonlijk contact? Ben jij van nature zorgzaam en word jij gelukkig van het helpen van mensen? Dan heb jij de kwaliteiten die nodig zijn voor werken en leren in de zorg.

Zorgbalans biedt ouderen tijdelijke en langdurige persoonlijke zorg, bij mensen thuis en in ontmoetings- en woonzorgcentra. Echt mensenwerk waarin jouw persoonlijke talenten een belangrijk verschil kunnen maken.

Ieder mens wil zo lang mogelijk een gelukkig en waardig leven blijven leiden. Wil jij daarbij ondersteunen? Volg dan een opleiding in de zorg en kom bij Zorgbalans werken. Je kunt bij ons doorleren en krijgt alle kansen op een prachtige carrière als zorgprofessional.


Vind de leukste opleiding

Binnen de zorg kun je jouw talenten op heel veel manieren inzetten. Werk je graag als verzorgende of verpleegkundige in een woonzorglocatie? Of help je liever bij wondverzorging, revalidatie of thuiszorg? Waar jouw interesses ook liggen, met de opleidingen van Zorgbalans kun je veel kanten op.

 

Opleiding Verzorgende In de Praktijk (VIP)

In september starten we weer met de opleiding Verzorgende in de Praktijk (VIP). Een praktische combinatie van werken en leren. Deze beroepsbegeleidende leerweg (BBL) wordt exclusief door Zorgbalans aangeboden. Met het volgen van deze opleiding zijn je lessen, stages en opleidingsplaats vanaf dag één geregeld. Betaald leren dus! Bovendien kun je na je opleiding een contract voor onbepaalde tijd bij ons krijgen.

Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met OPPstap. Tijdens je opleiding krijg je een salaris en je collegegeld en materialen worden door Zorgbalans vergoed. Een deel van de opleiding doe je in eigen tijd.

Bekijk het VIP filmpje of lees een interview met drie studenten en Christine Boon van Praktijkroute Zorg.

Houd de vacature, om je aan te melden voor onze VIP opleiding, in de gaten of schrijf je in voor een Job Alert.


Heb je een bijzonder talent voor de zorg maar geen opleiding? Laat je omscholen!

Heb je geen zorgopleiding gevolgd, maar bezit je wel een diploma op minimaal MBO 3 niveau? En wil je jouw talent inzetten om mensen te helpen? Bij Zorgbalans kun je je laten omscholen tot Verzorgende IG. Deze opleiding duurt 24 maanden. In deze periode werk je op één van de zorgafdelingen en heb je iedere week een lesdag. De theorie kun je dus gelijk in de praktijk brengen.

Tijdens de opleiding word je zo breed mogelijk opgeleid. Daarom doe je ook ervaring op in zowel de thuiszorg als intramurale zorg. Samen met andere leerlingen heb je de zorg voor de cliënten. Natuurlijk altijd onder toezicht van een gediplomeerde medewerker.

Op dit moment hebben wij geen vacature voor omscholing open staan. Houd onze vacatures in de gaten of schrijf je in voor een Job Alert.

Solliciteren voor de opleiding

De aanmeldingsprocedure bestaat uit verschillende onderdelen. Naast een toelatingsgesprek zal je ook een aantal toetsen en een assessment doen. Ook loop je een dag mee in de zorg.

Wanneer je toegelaten wordt voor de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst (inschaling in schaal 30 van CAO VVT). Na het behalen van je diploma wordt dit omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je kunt dan solliciteren op een vacature op één van onze locaties of in de thuiszorg.


Volg een persoonlijk ontwikkelprogramma voor herintreders

Heb je een zorg diploma (niveau 2, 3, 4 of 5), ben je al een tijd uit de zorg en wil je weer bevoegd en bekwaam worden? Bij Zorgbalans wordt op basis van je diploma en werkervaring een persoonlijk ontwikkelprogramma voor je opgesteld.


Of kom je oriënteren in de ouderenzorg tijdens een betaalde stage van 3 maanden

Je oriënteren op een baan in de zorg, tijdens een betaalde stage? Dat is in 3 periodes per jaar mogelijk. Als het van beide kanten bevalt, kan Zorgbalans je een studie en een baan aanbieden. Met deze oriëntatiebaan kun je kijken of het in de praktijk bevalt, voordat je aan een studie begint.

Op dit moment hebben wij geen vacature voor deze orientatie in de ouderenzorg open staan. Houd onze vacatures in de gaten of schrijf je in voor een Job Alert.

Doorleren bij Zorgbalans

De meeste van onze medewerkers hebben al een opleiding in de zorg afgerond. Toch stimuleert Zorgbalans iedereen graag om door te leren. Zo leiden we op dit moment tientallen collega’s op van Huishoudelijke ondersteuner naar Helpende. Van Helpende naar Verzorgende IG. Van Verzorgende IG naar Verpleegkundige. En van Verpleegkundige naar HBO-V!

De zorg wordt steeds gecompliceerder. In verpleeghuizen en thuiszorg hebben we behoefte aan meer kennis. Al onze afdelingen en teams hebben daarom een opleidingsbudget. Van dat geld kun je elk jaar een training, cursus of workshop volgen. Om op de hoogte te blijven, je verder te specialiseren of een bijzonder talent te ontwikkelen.

 

Meer weten over werken en leren in de zorg?

Wil je weten hoe het is om te werken en te leren in de zorg? De persoonlijke verhalen op onze blog geven een mooi beeld van het werk en leggen de functies goed uit. Voor meer informatie kun je altijd met een medewerker van de afdeling Werving & Selectie contact opnemen via 023-89 18 363 of werken@zorgbalans.nl