Opleidingen

Werken en leren in de zorg

Kun jij goed luisteren en houd je van persoonlijk contact? Ben jij van nature zorgzaam en word jij gelukkig van het helpen van mensen? Dan heb jij de kwaliteiten die nodig zijn om te leren en werken in de zorg.

Opleidingen in de zorg

Zorgbalans biedt volop opleidingen en combinaties van werken en leren. Je kunt bij ons direct starten met een zorgopleiding op diverse niveaus. Wanneer je bij Zorgbalans werkt zijn er allerlei mogelijkheden om door te leren en te ontwikkelen. Vanuit de Zorgbalans Academie stroom je in in de leergemeenschap en maak je tijdens je opleiding kennis met verschillende organisatie-onderdelen van Zorgbalans.

Binnen de zorg kun je jouw talenten op heel veel manieren inzetten. Wil je graag werken en leren als helpende, verzorgende 3 IG of als verpleegkundige in een woonzorglocatie of de thuiszorg? Waar jouw interesses ook liggen, met de interne zorgopleidingen van Zorgbalans kun je veel kanten op.

Zorgbalans leidt je op voor een landelijk erkend diploma én betaalt jouw opleiding!

Opleiding Helpende

In januari, april en oktober starten we met de opleiding Helpende. Als je in het bezit bent van een VMBO diploma of een MBO 2 diploma, dan kom je al in aanmerking voor deze opleiding. In 14 maanden tijd kun je het diploma Helpende halen. 

In deze periode werk je in een woonzorglocatie van Zorgbalans en in de thuiszorg. Om de week heb je een lesdagdeel. De theorie kun je dus gelijk in de praktijk brengen.

Samen met andere leerlingen heb je de zorg voor de cliënten. Natuurlijk altijd onder toezicht van een gediplomeerde medewerker.

Voor meer informatie of direct solliciteren naar een opleidingsplaats klik je hier en vul je zoekterm Opleiding in.

Omscholen naar de zorg

Heb je geen zorgopleiding gevolgd, maar ben je wel in het bezit van een diploma op minimaal MBO 3 niveau? En wil je je jouw talent inzetten om mensen te helpen?
Bij Zorgbalans kun je je laten omscholen tot Verzorgende 3IG. Je kunt in mei en november starten. Deze opleiding duurt 24 maanden. In deze periode werk je in meerdere woonzorglocaties van Zorgbalans en in de thuiszorg. Iedere week heb je een lesdag. De theorie kun je dus meteen in de praktijk brengen.

Tijdens deze zorgopleiding word je zo breed mogelijk opgeleid. Daarom doe je ervaring op in zowel de thuiszorg, intramurale én maatschappelijke zorg. Samen met andere leerlingen heb je de zorg voor de cliënten. Natuurlijk altijd onder toezicht van een gediplomeerde medewerker.

Voor meer informatie of direct solliciteren naar een opleidingsplaats klik je hier en vul je zoekterm Opleiding in.

Aanmeldingsprocedure voor de opleiding

De aanmeldingsprocedure bestaat uit verschillende onderdelen. Naast een intakegesprek zal je ook een aantal toetsen en een assessment doen. 

Wanneer je toegelaten wordt voor de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst  Na het behalen van je diploma wordt dit omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je kunt dan solliciteren op een vacature op één van onze locaties of in de thuiszorg.

Wil je als gediplomeerd Verzorgende of Verpleegkundige verder leren?

Zoek je verdieping als gediplomeerd Verzorgende 3IG of Verpleegkundige MBO 4? Bij Zorgbalans kun je je specialiseren in de Geriatrische Revalidatie, een HBO-V opleiding volgen of als zij-instromer een opleiding tot Verpleegkundige volgen. Voor meer informatie en/of direct solliciteren, klik je op deze link en vul je zoekterm Opleiding in.

Volg een persoonlijk ontwikkelprogramma voor herintreders in de zorg

Heb je een zorg diploma (niveau 2, 3, 4 of 5), ben je al een tijd uit de zorg en wil je weer bevoegd en bekwaam worden? Bij Zorgbalans wordt op basis van je diploma en werkervaring een persoonlijk ontwikkelprogramma voor je opgesteld. Voor meer informatie en/of direct solliciteren, klik je op deze link.

Of kom je oriënteren in de ouderenzorg tijdens een betaalde stage van 3 maanden

Je oriënteren op een baan in de zorg, tijdens een betaalde stage? Dat is in 3 periodes per jaar mogelijk. Als het van beide kanten bevalt, kan Zorgbalans je een studie en een baan in de zorg aanbieden. Met deze oriëntatiebaan kun je kijken of het in de praktijk bevalt, voordat je aan een studie begint. 

Op dit moment hebben wij een vacature voor een oriëntatie baan open staan.

Doorleren bij Zorgbalans

De meeste van onze medewerkers hebben al een opleiding in de zorg afgerond. Toch stimuleert Zorgbalans iedereen graag om door te leren. Zo leiden we op dit moment tientallen collega’s op van Huishoudelijke ondersteuner naar Helpende. Van Helpende naar Verzorgende 3 IG. Van Verzorgende 3 IG naar Verpleegkundige. En van Verpleegkundige naar HBO-V er!

De zorg wordt steeds gecompliceerder. In verpleeghuizen en thuiszorg hebben we behoefte aan meer kennis. Al onze afdelingen en teams hebben daarom een opleidingsbudget. Van dat geld kun je elk jaar een training, cursus of workshop volgen. Om op de hoogte te blijven, je verder te specialiseren of een bijzonder talent te ontwikkelen.

Meer weten over werken en leren bij Zorgbalans?

Wil je weten hoe het is om te werken en te leren in de zorg? Voor meer informatie kun je altijd met een van onze adviseurs van afdeling Werving & Selectie, contact opnemen via 023-89 18 363 of werken@zorgbalans.nl

Of kijk op onze pagina over Zorgbalans.