Werken en leren in de zorg

Word jij er gelukkig van om mensen met een zorgbehoefte te ondersteunen? Ben jij van nature enthousiast en zorgzaam? Kun je goed luisteren en houd je van persoonlijk contact? Dan heb jij de kwaliteiten die nodig zijn voor werken en leren in de zorg.

Zorgbalans biedt ouderen en chronisch zieken zorg op persoonlijk niveau. Echt mensenwerk waarin je een belangrijk verschil kunt maken. Daarvoor hebben we jouw talent nodig. Ieder mens wil zo lang mogelijk een leven blijven leiden zoals hij of zij gewend is. Wil jij als betrokken zorgprofessional daarbij ondersteunen? Volg dan een opleiding in de zorg en kom bij Zorgbalans werken. Je kunt bij ons doorleren en hebt alle kansen op een prachtige carrière. Zoals Surya, verzorgende in verpleeghuis Zuiderhout, die na een omzwerving weer terugkwam naar Zorgbalans en hier nu doorleert voor verzorgende 3 IG.

Vind de leukste opleiding: werken en leren in de zorg

Om in de zorg te werken, kun je verschillende opleidingen volgen. Lijkt het je leuk om een helpende hand in de thuiszorg te bieden? Werk je graag als verzorgende of verpleegkundige in een verpleeghuis? Of wil je helpen bij wondverzorging, revalidatie en andere complexe taken? 

Volgende jaar start er weer een nieuwe groep voor de opleiding Verzorgende In de Praktijk (VIP). Deze BBL- opleiding wordt alleen door Zorgbalans aangeboden en je lessen, stages en opleidingsplaats in het laatste jaar zijn geregeld. De opleiding biedt jou perspectief op de arbeidsmarkt.

Lees ook een interview met drie studenten en Christine Boon van Praktijkroute Zorg. 

 

Doorleren bij Zorgbalans

Onze medewerkers hebben vaak al een opleiding in de zorg achter de rug. Toch stimuleren we ze om door te leren. Zo leiden we op dit moment tientallen collega’s van Helpende naar Verzorgende IG op. Zeker in de verpleeghuizen en thuiszorg wordt de zorg steeds gecompliceerder en hebben we behoefte aan mensen met meer kennis.

Al onze afdelingen en teams hebben een opleidingsbudget. Van dat geld kun je elk jaar een korte training of cursus of workshop volgen. Bijvoorbeeld om op de hoogte te blijven van je vakgebied of je verder te specialiseren.

Meer weten over werken en leren in de zorg?

Wil je weten hoe het is om te werken en te leren in de zorg? Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze medewerkers? Op deze website van Zorgbalans is veel te lezen. De persoonlijke verhalen op onze blog geven een mooi beeld van het werk en leggen de functies goed uit.