Werken en leren in de zorg

Word jij er gelukkig van om mensen met een zorgbehoefte te ondersteunen? Ben jij van nature enthousiast en zorgzaam? Kun je goed luisteren en houd je van persoonlijk contact? Dan heb jij de kwaliteiten die nodig zijn voor werken en leren in de zorg.

Zorgbalans biedt ouderen en chronisch zieken zorg op persoonlijk niveau. Echt mensenwerk waarin je een belangrijk verschil kunt maken. Daarvoor hebben we jouw talent nodig. Ieder mens wil zo lang mogelijk een leven blijven leiden zoals hij of zij gewend is. Wil jij als betrokken zorgprofessional daarbij ondersteunen? Volg dan een opleiding in de zorg en kom bij Zorgbalans werken. Je kunt bij ons doorleren en hebt alle kansen op een prachtige carrière. Zoals Surya, verzorgende in verpleeghuis Zuiderhout, die na een omzwerving weer terugkwam naar Zorgbalans en hier nu doorleert voor verzorgende 3 IG.

Vind de leukste opleiding: werken en leren in de zorg

Om in de zorg te werken, kun je verschillende opleidingen volgen. Lijkt het je leuk om een helpende hand in de thuiszorg te bieden? Werk je graag als verzorgende of verpleegkundige in een verpleeghuis? Of wil je helpen bij wondverzorging, revalidatie en andere complexe taken? 

In september start er weer een nieuwe groep voor de opleiding Verzorgende In de Praktijk (VIP). Deze BBL- opleiding wordt alleen door Zorgbalans aangeboden en je lessen, stages en opleidingsplaats in het laatste jaar zijn geregeld. De opleiding biedt jou perspectief op de arbeidsmarkt.

Je lessen en stages vinden allemaal plaats op de leerafdeling. Je krijgt een leerling salaris en je collegegeld en leermaterialen worden door Zorgbalans vergoed. Een deel van de opleiding doe je in eigen tijd.

Klik hier  voor meer informatie over de VIP-opleiding en/of om je op te geven voor de informatieavond. Lees ook een interview met drie studenten en Christine Boon van Praktijkroute Zorg. 

Omscholen in 24 maanden

Zorgbalans heeft de mogelijkheid om je te laten omscholen tot Verzorgende IG. Deze opleiding heeft een duur van 24 maanden. In deze periode werk je op één van de zorgafdelingen en heb je iedere week een lesdag. De theorie kun je dus gelijk in praktijk brengen. Samen met andere leerlingen heb je de zorg voor de bewoners op de afdeling onder toezicht van een gediplomeerde medewerker.

Om voor het omschooltraject is het niet van belang welk werk of diploma’s je hebt. De enige eis is dat je een diploma hebt op minimaal MBO niveau 3. Tijdens de opleiding zal je zowel intramuraal als in de thuiszorg werken zodat je zo breed mogelijk opgeleid wordt.

De sollicitatieprocedure bestaat uit verschillende onderdelen. Naast een sollicitatiegesprek zal je ook toelatingstoetsen voor de opleiding en een assessment doen en een dag meelopen in de zorg. Wanneer je toegelaten wordt voor de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst (inschaling in schaal 30 van CAO VVT) en na het behalen van je diploma wordt dit omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je kunt dan solliciteren op een vacature op één van onze locaties of in de thuiszorg.

Klik hier  voor meer informatie en om jouw sollicitatie in te sturen. 

Doorleren bij Zorgbalans

Onze medewerkers hebben vaak al een opleiding in de zorg achter de rug. Toch stimuleren we ze om door te leren. Zo leiden we op dit moment tientallen collega’s van Helpende naar Verzorgende IG op. Zeker in de verpleeghuizen en thuiszorg wordt de zorg steeds gecompliceerder en hebben we behoefte aan mensen met meer kennis.

Al onze afdelingen en teams hebben een opleidingsbudget. Van dat geld kun je elk jaar een korte training of cursus of workshop volgen. Bijvoorbeeld om op de hoogte te blijven van je vakgebied of je verder te specialiseren.

Meer weten over werken en leren in de zorg?

Wil je weten hoe het is om te werken en te leren in de zorg? Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze medewerkers? Op deze website van Zorgbalans is veel te lezen. De persoonlijke verhalen op onze blog geven een mooi beeld van het werk en leggen de functies goed uit.