Zorgbalans zoekt zorgprofessional met groene vingers

Sabine van Haastrecht

Hulp met groene vingers

“Mijn naam is Sabine van Haastrecht. Ik ben sinds 2,5 jaar programmaco√∂rdinator van Ontmoetingscentra Spaarnestroom en Europastroom. Bij locatie Spaarnestroom kun je me vaak vinden in de gemeenschappelijke moestuin. En dan meestal met Mien Leeuwen, een van de vaste deelnemers van ons ontmoetingscentrum en gek op tuinieren. Onder het tuinieren praten we honderduit.”

Persoonlijk contact
“Bij Zorgbalans, gaat het er om wie is de deelnemer en waar wordt hij/zij blij van? Dat persoonlijke contact maakt echt het verschil. Hier ontmoeten ouderen elkaar die behoefte hebben aan een plek met een fijne sfeer waar ze zich welkom voelen. We zeggen altijd: doe alsof je thuis bent. Wij nemen ook de tijd om deze mensen met elkaar in contact te brengen. Het is dan ook prachtig om te zien dat sommige deelnemers vervolgens onafscheidelijk van elkaar worden.”

Groene vingers
“Ook bij Mien en Nora is dat het geval. Deze twee dames hebben elkaar helemaal gevonden. Ze delen de hobby van het tuinieren. Allebei hebben ze van die groene vingers. Trouwens, na een jaar meetuinieren zijn mijn vingers ondertussen net zo groen geworden.”

En wat is JOUW talent?